dinsdag 18 oktober 2011

Supper

Dit is een typische avondmaaltijd in Mada. Om ongeveer half 7, het is dan net donker geworden, brengt de kok dit.
Je krijgt een metalen bord met vakjes en een paar pannetjes. Een speciale dubbelwandige pan met een stapeltje chapatis, op de bodem ligt een stuk krantenpapier. Een pannetje met een deksel waarvan de knop afgebroken is met dahl. En meestal krijg je ook nog een pannetje met groenten. Vandaag was dat kool.
De groente en de dahl worden in een klein vakje van het bord geschept. Wij eten er ook altijd nog wat mixed pickle (zie eerdere post) bij. Dat is dat rode prutje. De bedoeling is dat je met je rechterhand een stuk van een chapati afscheurt en daarmee het eten opgeschept en in je mond stopt. Dat afscheuren is nog best moeilijk, want je mag beslist niet met je linkerhand aan het eten komen. Die linkerhand gebruiken ze, bij ontstentenis van toiletpapier, ergens anders voor hier in India.
Zoals je ook kunt zien liggen de kaarsen al klaar, voor het geval de stroom uitvalt.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er hartstikke goed uit! Het lijkt met lekker smaken en ik vind het metalen servies geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het smaakt goed. De dahl is steeds op een andere manier bereid. Ze wisselen de linzen af, er schijnen wel 20 soorten te zijn. En ook de andere ingrediƫnten verschillen steeds. Soms smaakt het zoet, soms heel scherp en dan is het ineens weer gekruid met kaneel en cardamon.

    BeantwoordenVerwijderen