donderdag 6 oktober 2011

Personeelsregelingen

Ik heb inmiddels ook de personeelsregelingen van PEDO bekeken. Die zijn opgesteld voor het hoofdkantoor in Mada. Ze willen graag dat er een speciaal regelingen boek komt voor 12 federaties. Daar moet ik me mee bezig gaan houden.

Maar hier alvast wat opvallende zaken.

Het salaris van de directeur bedraagt 4 maal dat van de laagste functie. De minst betaalde functies zijn cook, office boy, driver en watch man. Dat voldoet dus uitstekend aan de FNV norm van factor 20.

De proeftijd loopt op tot 6 maanden. In die periode mag je geen verlof opnemen en kun je zonder opgave van redenen worden ontslagen.

Per jaar mag je maximaal 10 dagen ziek zijn. Bij ernstige gevallen ("eg. loss of organs") kan er een uitzondering gemaakt worden.

Bij een bevalling krijgt de moeder 120 dagen verlof. Dit geldt echter alleen voor de eerste 2 kinderen. Hoe het bij een eventueel derde kind gaat, vertelt de Personal Policy niet. Vaders krijgen 5 dagen vrij. Uiteraard ook alleen bij de eerste 2 kinderen.

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand voor zowel werkgever als werknemer. Wordt die niet in acht genomen, dan moet er een maandslaris worden betaald. Ook dat geldt voor beide partijen.

2 opmerkingen:

  1. FYI: Triodos bank: hoogste salaris is maximaal 8,5 maal hoger dan het laagste salaris. Slap hoor, FNV. Tot nu toe klinken bovenstaande regels duidelijk. En het sociale stelsel is zeker de familie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Roland
    ik lees je blog met veel plezier
    Bas

    BeantwoordenVerwijderen