zondag 16 oktober 2011

Coffee and Beer


Sinds ik in India ben heb ik geen koffie meer gedronken. Ze drinken hier alleen maar thee met veel melk en nog meer suiker. Ook alcohol, vlees, vis en eieren is er niet bij hier. Het is vooral dahl wat de klok slaat hier.
Maar vanochtend had Prabhadji iets speciaals voorbereid. Na het ontbijt kwam de kok met een kannetje en twee kopjes. Ik dacht dat het thee was. Maar het bleek kokend water met melk te zijn. En Prabathji haalde triomfantelijk een pot Nescafé tevoorschijn. Wat een verrassing.
"I hope I didn't spoil your Detox", verontschuldigde hij zich nog.
En toen was natuurlijk het hek van de dam. In Dungarpur hebben we de enige plek waar bier wordt geserveerd opgezocht en ieder een halve liter Kingfisher Beer genomen. Bij 36 graden en nadat je dagen alleen maar lauw water uit een fles hebt gehad, smaakt dat geweldig.


6 opmerkingen:

 1. hoe staat het met de lokale sport activiteiten? Is het mogelijk daar wat over te schrijven?

  Biertje ziet er wel iets aantrekkelijker uit dan de koffie:)

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog niemand zien sporten hier. De kranten schrijven wel veel over cricket. Dat haalt hier bijna dagelijks de voorpagina met een grote kleurenfoto van een of andere held. Op straat vragen ze me nog wel eens wie mijn favoriete cricket speler is. Maar ik weet helemaal niets van die sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet weinig fruit. In Mada zijn alleen veel bananen. Verder koop ik steeds dadels. In de steden hebben ze van alles, maar dat gaat dan in shakes en daarin gaan ook ijsblokjes, dus dat neem ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb even gekeken welke cricket spelers in Nederland op de officiële site staan: Tom Cooper (waarschijnlijk geen familie van:)) of een speler met een naam dichter bij huis: Adeel Raja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Adeel Raja is een Pakistaan, dus dat lijkt me niet slim om die te noemen. En met een naam als Tom Cooper maak ik me ook vast belachelijk. Ik houd me maar gewoon van den domme.

  BeantwoordenVerwijderen