woensdag 16 juli 2014

Van Kandy naar Nanu Oya

Vandaag gingen we met de trein van Kandy naar Nanu Oya. Om 6 uur zijn we opgestaan. je wil de trein tenslotte niet missen en je moet door de ochtendspits naar het station.

Duidelijke borden geven aan waar je moet zijn. Om 10 voor 9 op spoor 2. De wijzers van de klokjes op het bord kan iedereen zo verdraaien. Of dat er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar de trein arriveerde ruim een half uur na het aangegeven tijdstip. Voor niets zo vroeg opgestaan.

In Nederland zijn ze dan afgeschaft, hier krijg je nog netjes een kaartje.

Tijdens de rit staan alle deuren open. Handig om een foto te maken.

Een veilig idee dat het spoor zo goed wordt onderhouden. En dat allemaal terwijl de dienstregeling gewoon wordt uitgevoerd.

Overal thee.

En na 4 uur komen op het eindpunt aan. De vertraging is inmiddels opgelopen tot een uur. Als je goed kijkt, kun je zien dat het perron toch minstens een 60 centimeter lager ligt dan de trein. En uiteraard zonder een trapje of zoiets. 
Nanu Oya ligt op 1800 meter hoogte en daardoor is het wat minder warm. Ik zou spreken over een mooie zomerdag, het was 24 graden.We werden op het station afgehaald door onze gids die oorwarmers en een muts droeg. Ook lopen de locals hier allemaal met winterjassen aan en is dat ook meteen het voornaamste artikel dat er op de plaatselijke markt wordt aangeboden. 

Terwijl wij naar de auto lopen, gaat de trein al weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten