vrijdag 11 juli 2014

Biketour Anuradhapura

De oude stad van Anuradhapura is ook heel goed per fiets te verkennen. Op de fiets kun je immers beter van het mooie weer (een graad of 40) genieten dan in zo'n auto met airco. En je hoort alle geluiden, ruikt alles en je kunt ook nog met RunKeeper punten sparen voor SamenGezond (als je niet vergeet het programma te starten.)

Op het reclamebord langs de weg zien de fietsjes er redelijk sportief uit. Voor het vergelijk heb ik mijn exemplaar er even onder geplaatst. Ik huurde een originele postbode fiets. Te herkennen aan de extra degelijke bagagedrager en de bel, dat glimmende ding net onder het stuur. Mij werd op het hart gedrukt deze vooral niet te gebruiken. De bewoners zouden dan allemaal naar de weg komen om hun post in ontvangst te nemen.

Onze gids bleek niet zo'n beste fietser. Zo langzaam, dat je bijna omviel. En als we soms even voorop fietsten en omkeken, was hij al weer meters achterop gesukkeld. En hoewel ik de taal echt niet snap, begreep ik wel dat hij door iedereen werd uitgelachen omdat hij per fiets was. In elk gesprek dat hij voerde met bekenden ving ik steeds het woordje "bike" op en begon men meteen te lachen. En hijzelf te zuchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten