vrijdag 11 juli 2014

Ayurveda treatment

Onze gids, in wie wij een grenzeloos vertrouwen hebben, heeft ons gewaarschuwd voor ayurveda behandelingen door niet gekwalificeerde artsen. Volgens hem heb je twee keuzes "do the correct treatment or forget about it". Om er meteen aan toe te voegen dat hij wel een adres wist waar die correct treatment werd gegeven. Een prachtige buitenkans dus. 
En zo kwamen we dus in deze spreekkamer terecht. Hier zat de gekwalificeerde arts voor een intake gesprek. Dat bestaat uit het uitleggen dat je een basisbehandeling hebt, een massage met een olie bereid met maar liefst 60 kruiden. En dan moet de geest natuurlijk ook gereinigd worden. Daarvoor adviseert hij een behandeling voor waarbij je hoofd wordt overgoten met een straal olie. Geen gewone olie, maar een olie met 16 verschillende kruiden. Een half uur is voldoende. En daarna kan je maar beter een herbal steam bath nemen, zodat alle olie goed kan intrekken. De dokter heeft ervoor gestudeerd, dus lijdzaam haal ik de creditcard tevoorschijn. Want betalen doe je vooruit.  

Voor de zekerheid maak ik nog een foto van het diploma dat in de spreekkamer prijkt. Maar de behandeling verloopt voorspoedig. Al hebben we van de gekwalificeerde sinds het afrekenen weinig meer vernomen. De behandeling laat hij over aan anderen. (Van wie wij niets weten over kwalificatie of diploma's.)

1 opmerking:

  1. Net zoals hier dus. Maar het geeft niets, Terzani zou het ook zo doen, om vervolgens ergens rustig op een berg de zaken op zijn beloop te laten.

    BeantwoordenVerwijderen