vrijdag 18 mei 2012

Bierkip

Hier zie je mijn broer L met zijn barbecue. Hij gaat zijn broers verrassen met een bijzonder recept. 

Eerst moeten de briketten worden aangestoken. Let op de nonchalante houding van de kok, die daarmee zijn ervaring en professionaliteit nog maar eens benadrukt. 

Van plofkip moet L niets hebben. Hier staan 2 scharrelkippen. Ze staan zo mooi rechtop, dankzij het bierblikje dat bij vakkundig heeft ingebracht. Het kokende bier uit het geopende blikje zorgt voor een extra fijn smaakaccent. 

Na 5 kwartier worden de blikjes behendig verwijderd en smullen maar.

Iemand die zulke dingen met kippen doet, breng ik liever niet herkenbaar in beeld en ook zijn naam noem ik dan maar niet voluit.

2 opmerkingen:

  1. Tjezus, ik weet dat dit geen dierenmishandeling is, maar toch voelt het zo.
    Dit is echt een heel raar recept. Maar uh, hoe smaakte het dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geef toe, heel fijnzinnig ziet het er allemaal niet uit. Maar na de slacht valt er weinig meer te mishandelen. En als je dan toch een kip opeet, dan kun je hem maar beter goed laten smaken. En dat deed deze bierkip echt wel.

    BeantwoordenVerwijderen