zaterdag 5 mei 2012

400 kilometer verder

De laatste maanden liepen wij drie langeafstandswandelingen. Achtereenvolgens De Loop van de Drentsche Aa, De Loop van de Reest en de Loop van het Oude Diep. Totaal 400 kilometer door beekdalen in Overijssel en Drenthe. Tijd voor een korte evaluatie.
Sowieso zijn ze alle drie de moeite waard. De boekjes zien er aantrekkelijk uit en de ringband is erg handig in het gebruik. In de boekjes staat de route beschreven en ingetekend op kaartjes. De beschrijvingen waren wisselend. Echt verdwaald zijn we niet omdat het kaartje je altijd wel weer op weg hielp. 
De route van de Drentsche Aa was opvallend goed beschreven, heel bondig en helder. Deze route was ook twee richtigen op beschreven. Misschien overdreven, maar die moeite hadden ze toch maar mooi genomen. Bij het Oude Diep was het een aantal keren toch echt een gedoe om de goede route te vinden. Ik denk echt dat dat niet alleen aan de eigen onoplettendheid lag. 
De Loop van de Drentsche Aa vond ik het aantrekkelijkst. En niet alleen omdat hij vlak langs ons huis loop. Je loopt het meest langs beekjes, die ook nog eens flink meanderen. Dus als je 3 te veel vindt, loop deze.
En er moet er ook een de minste zijn. En dat is wat mij betreft die van het Oude Diep. Al halverwege de route neem je afscheid van het Oude Diep. En het Oude Diep is ook echt minder dan toppers als de Reest of de diepjes van de Drentsche Aa. 
Nu de lente begint te vorderen ziet het er vast allemaal nog weer mooier uit. Dus we zullen sommige etappes best nog eens over doen. Maar we zullen toch ook naar iets anders moeten gaan uitzien.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten