maandag 11 juni 2012

Swalmen Sittard

Wij zijn nog steeds bezig met het Pieterpad. De etappe van Swalmen naar Montfort en van Montfort naar Sittard waren aan de beurt. De weersverwachting was niet best, maar daar slaan wij al tijden geen acht meer op. Het klopt vaak niet en bovendien vinden we het onzin om vanwege het weer binnen te blijven.

Neem nu dit perceel met vreemd gesnoeide platanen. Om dat zo te zien liggen in het bos is op zich al bijzonder. Maar met de dreigende wolken erboven wordt het een stuk spectaculairder. 

Ik ben wat kleurenblind. Rood zie ik niet goed en ik loop dan ook moeiteloos een klaproos voorbij zonder hem te zien. Maar hier stonden er zo veel dat ze mij zelfs opvielen. 

Het was trouwens een internationale wandeling. Gelukkig werd er niet gecontroleerd, wij hadden geen gültiges Grenzübertrittspapier, en konden we onze wandeling ongestoord voortzetten.

Ze horen bij Limburg, maar echt fraai zijn de aspergebedden niet meer sinds ze ingepakt worden in landbouwplastic. Jammer dat dat kennelijk nodig is. Dan ziet zo'n gerstakker er toch een stuk beter uit.


Nog even een foto van een bloeiende braam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten