zaterdag 17 september 2011

External Hard Disk

Ik heb inmiddels een aardige hoeveelheid foto's en muziek op mijn MacBook staan. En een back up heb ik nog nooit gemaakt. Dat is eigenlijk niet zo verstandig. En zeker nu ik hem mee wil nemen naar India moest er wat gebeuren. Ook een MacBook loopt in een heel ander klimaat misschien wel zomaar een virusje op. Oftewel: er moet een externe harde schijf komen.
Mijn dochter heb ik enige tijd geleden een Samsung harde schijf gegeven. Ik hoorde weinig commentaar, dat betekent doorgaans dat het voldoet. Dus ik naar de plaatselijke Dynabyte.
Toen ik naar binnen ging, verliet net een van de verkopers het pand. Dat was voor de andere verkoper reden om te gaan telefoneren. Dus ik stapte snel op hem af met een uitstraling van iemand die geholpen wilde worden. Dat werd niet gesnapt, hij ging gewoon door met het intoetsen van een nummer. Ik had verwacht dat het dringend zou zijn, maar uit wat ik er van hoorde was hij gewoon gezellig aan het bijkletsen met een bekende.
Na afloop van zijn gesprek vroeg hij of hij me kon helpen. Ik informeerde naar een harde schijf voor een MacBook. Hij zuchtte en vertelde dat hij dan moest gaan kijken. Nou als het niet te veel moeite is. Vervolgens verdwijnt hij puffend en steunend onder de toonbank. Na wat minuten overweeg ik serieus om toch maar weg te lopen. Maar even later komt hij weer tevoorschijn en gooit wat doosjes op de toonbank met de mededeling dat dit de enige zijn. "In de vitrine zag ik ook nog een Samsung", probeer ik nog voorzichtig. "Die werken niet bij een Apple", is zijn geïrriteerde reactie. Ik geef hem nog een kans, "weet u het zeker?". "Ik ben toch niet gek." Nou ik ook niet en ik heb hem vriendelijk bedankt en heb elders een harde schijf gekocht.

2 opmerkingen:

  1. Goeie actie! Ik heb al maanden een harde schijf liggen, nog in de doos. Winterklusje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met zo'n bediende zal je zaak wel floreren!Tosca

    BeantwoordenVerwijderen