maandag 19 oktober 2015

Maasmeanderpad

Het Maasmeanderpad loopt over zo'n 70 kilometer van 's-Hertogenbosch naar Cuijck. Het volgt, heel verrassend, de loop van de Maas. Wij gaan dat in 3 dagen proberen. Het is lekker wandelweer: droog, geen wind en nog aangenaam warm voor de tijd van het jaar. Het is wel wat mistig. Dat vind ik wel sfeervol, al worden de foto's dan wel wat minder fraai.

We begonnen vanaf het station in 's-Hertogenbosch. Meteen viel al op dat de beschrijving niet erg duidelijk was. Maar het lukte ons om de route de stad uit te vinden.

 
Rond lunchtijd doemde er een gebouw op in de mist. We hoopten op een plek waar we iets konden eten. Maar toen we naderden en de letters konden lezen vreesden we het ergste. Een grijs gebouw met de opbeurende naam Treurenburg en een grote reclame voor het vrachtwagenmerk Scania. Dat moest een garage zijn. Wat een meevaller, het bleek een chauffeurscafé te zijn. Nu nog even kiezen, broodje bal of uitsmijter. Het werd het laatste.

Dat de routebeschrijving niet klopte, dat wist ik inmiddels. Dat de beloofde markeringen ontbraken, dat was ook wel duidelijk. Maar dat dit sluiscomplex was aangelegd en dat daardoor de kaart uit de wandelgids niet klopte, daar had ik geen rekening mee gehouden. Dus raakten we de weg kwijt en maakten wat extra kilometers.

En voor de volledigheid: dit is de Maas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten