zaterdag 29 augustus 2015

Art by #Roa

Afgelopen week was ik in Gent. Toen ik daar in een achterafstraatje liep, viel mijn oog op wat street art. Op een muur, achter een hekwerk, verstopt achter wat vuil containers zag ik een opvallende afbeelding van een reusachtige kraai.

Dat hekwerk bleek overkomelijk en zo stond ik oog in oog met het kunstwerk. 

Zo groot en indrukwekkend, maar lastig op een foto te krijgen. Dus gingen we op zoek naar een ander perspectief.

Een zijstraat verder, met een telelens, leverde dit beeld. Ik was toch wel erg onder de indruk en plaatste deze foto op Instagram. 
Kenners herkennen vast het square IG format. Dat overigens toevallig deze week door IG is losgelaten. 
Ik voegde de hashtags #Gent en #streetart toe. Bijna direct kreeg ik een reactie van een mij onbekend persoon "Art by #Roa". Uit dankbaarheid heb ik deze post hiernaar vernoemd.
Via die hashtag kwam ik er achter dat het dus een werk van Roa was. En dat blijkt het pseudoniem van een anonieme maar wereldberoemde graffiti artiest te zijn. Overal ter wereld zijn kunstwerken van hem te zien. Ik heb helemaal geen verstand van street art, maar deze geweldenaar viel mij dus toch maar meteen op. Ook al zit het verstopt achter een hekwerk.

Met wat hulp van internet en een plattegrond van Gent spoorden we nog 2 kunstwerken van hem op. Kijk toch eens hoe geweldig.


En weer heel ergens anders deze konijnen.

1 opmerking: