zondag 10 november 2013

Knapzakroute Schoonloo - Grollo

In de bibliotheek zag ik een boekje met de beschrijving van de knapzakroute Schoonloo - Grolloo. Een prima excuus om die wandeling dan ook maar eens te gaan maken. "Wandelen door onbekend Drenthe" stond er ook nog op als ondertitel (en aanprijzing vermoed ik). Zo onbekend is Drenthe inmiddels niet meer voor mij.
   
Met zijn vennetjes...

... en schapen.

Een zwerfkei. Maar, zo wordt in de routebeschrijving uitgelegd, niet zo maar een zwerfkei. In 1966 werd deze kei gevonden tijdens werkzaamheden in Schoonloo. Maar het nabijgelegen plaatje Rolde heeft hem ingepikt. Pas in 1987 werd dit onrecht hersteld en heeft de belangenvereniging Schoonloo het voor elkaar gekregen dat de steen terug "naar huis" kon. Daar staat hij nu, fier rechtop, in het dorpscentrum. Hij draagt de naam "Trekkerskei" omdat ze er zo hard aan hebben moeten trekken om hem weer in Schoonloo terug te krijgen. Toch maar goed dat er een belangenvereniging is in Schoonloo.

Hier en daar was nog wel wat te zien van de schade die de storm 2 weken geleden heeft aangericht. We zagen vele tientallen omgewaaide bomen. 

Vorig weekeinde mochten we van Staatsbosbeheer nog niet de bossen in. Te gevaarlijk. Ik heb niet gehoord dat die waarschuwing weer is ingetrokken. Dus eigenlijk waren we onverantwoord bezig.

Het laatste stukje voerde langs het Grolloërdiep. Mooi met die bomen tegen de donkere lucht. En natuurlijk kun je niet ongestraft genieten van zo'n donkere lucht. Het begon al snel flink te hagelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten