zaterdag 17 november 2012

Homemade dahl

Toen ik, al weer ruim een jaar gelden, naar India ging werd ik gewaarschuwd voor het eten. Minstens tweemaal daags linzen. "Die dahl komt je binnen de kortste keren de neusgaten uit", werd mij voorgehouden. Niets bleek minder waar. Ik vond het heerlijk en kon elke dag weer uitkijken naar het moment dat de kok met zijn gedeukte pannetje met dahl aan kwam zetten.
Nu het hier weer kouder wordt, maak ik elk weekeinde een pannetje. Een gedeukt pannetje en een metalen bord heb ik niet, de smaakt komt best aardig in de buurt van wat ik me herinner.

Maar ik neem dan ook de speciale tip van deze man ter harte. Bak de kruiden, en dat zijn gemberwortel, rode peper, kurkuma, de komijn- en korianderzaadjes, apart op een hoog vuur. Op de foto een demonstratie daarvan. En voeg de kruiden pas op het laatste moment toe aan de gekookte linzen. 

3 opmerkingen: