vrijdag 3 augustus 2012

Meer pruimen

De eerste emmer met pruimen. Inmiddels heb ik iets bedacht om een deel te conserveren. 

Gehalveerd en ontpit liggen ze hier op een dienblad. Wat folie erover en dan gaan ze de vriezer in. Als ze hard zijn, kunnen ze in een plastic zak. Daarna kunnen ze t.z.t. door een smoothie worden geshaket. Maar dit dienblad is nog maar een fractie van de oogst. 


5 opmerkingen:

 1. gewoon invriezen in zakje gaat ook prima. Ontdooien duurt wat langer. Bij mij dit jaar het meeste doodgevroren. Pruimen jam is ook niet te versmaden: met halva suiker van van Gils en veel citroensap uit een knijpje plus een scheut mandarin napoleon. Dat is pas jam!! MMMMM. Jack van den Bosch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jam ga ik misschien nog wel maken. Maar dat eten we niet vaak. Er staan nog diverse jaargangen van verschillende vruchten in de kast.
   Dat gewoon invriezen is een goede tip, dat ga ik waarschijnlijk nog wel doen. Hoewel het (nu nog) wel veel voldoening geeft om ze één voor één te ontpitten en netjes op een dienblad te leggen.

   Verwijderen
 2. Ik zou wel goesting hebben in pruimentaart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In België zeggen ze "de goesting is er al, nu de rest nog."

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit!Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat!Wat dacht je van pruimenwijn, heb je veel pruimen voor nodig en kun je lang bewaren. Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen