zaterdag 7 juli 2012

Vledder

"Vledderhof en Vledderveen laat u kennis maken met een mooi afwisselend landschap: bos, heide, vennetjes en enkele open plekken met agrarische bestemming." Tot zover de aanprijzing in de wandelgids. Misschien hadden ze meer aandacht moeten geven aan de routebeschrijving. Die liet nogal wat te wensen over. Maar goed, een paar kilometers extra lopen, meer was de schade niet. 

Dat je zomaar bloeiende bolderik tegenkomt is natuurlijk wel weer bijzonder. We zagen ook nog een ringslang, maar die was te snel om op de foto te komen.

Dit is de Mannuspoel, een ven bij Vledderveen waar in de winter een ijsbaan is. Op een mooie zomerdag als vandaag weerspiegelt het ven mooi de wolken. Op deze foto zie je de weerspiegeling van de wolken in het water. Voor een extra effect heb ik de foto 180 graden gedraaid. 

3 opmerkingen:

 1. Die onderste foto is indrukwekkend: ik moest de computer draaien, voordat ik 't zag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, grappig hè. Hopelijk heb je een laptop. In Photoshop en dat soort programma's gaat het een stuk makkelijker. Ik moet zelfs uitkijken dat ik niet doorsla en allemaal foto's ga maken die je kunt omdraaien en die tot vervelens toe op de blog ga plaatsen.

   Verwijderen
 2. Nou, dat zou ik best interessant vinden.

  BeantwoordenVerwijderen