dinsdag 29 november 2011

Katzenjammer (part 2)

In aanvulling op de vorige post nog even wat over gisteren avond.

Katzenjammer is een Noorse band met 4 meiden. Een beetje rock, pop, folk, country, balkan en ik weet niet wat allemaal nog meer. Voornamelijk vrolijke nummers.

Maar voor we daaraan toekwamen moesten we nog even het voorprogramma uitzitten. De Noorse zangeres Unni Wilhelmsen verzorgde dat. Bij het eerste nummer (eigenlijk al bij de eerste maat) wist ik het al, een Joni Mitchell imitatie. Volgens mij deed ze wel haar best, maar het was toch vooral boring. Behalve haar nummers, vond ze het ook nog nodig deze met hele verhalen aan elkaar te moeten rijgen. Even more boring. Als afsluiter zong ze nog een lied van haar grote voorbeeld. En ja hoor.... "Both Sides Now" van mevrouw Mitchell.

Wat helemaal sneu was, was dat ze inmiddels 7 CD's heeft vol gezongen. En dan staat ze in het voorprogramma van een band die net hun tweede heeft uitgebracht.

Maar daarna kon het toch echt beginnen. Een hoop energie en een heleboel instrumenten (stuk of 15?) die voortdurend rouleerden. Trompet, ukelele, banjo, mandoline, accordeon en nog een heleboel. Na 2 uur miste ik alleen hun nummer Tea with Cinnamon, maar dat schreef ik al.

Anne Marit


Solveig

1 opmerking:

  1. Bedankt maar weer voor de update. Ik had nog nooit van deze dames gehoord, dat zegt waarschijnlijk veel over mij!

    BeantwoordenVerwijderen