vrijdag 13 april 2012
Maintenance (part 2)
Daar heb je het al. De goot blijkt lek en het hout is verrot. Dat verhelp je niet met een likje verf. We troffen een dreigend briefje van de schilder. "Hier komen onvoorziene werkzaamheden naar voren." Lekker is dat. "Zelfs de draagbalk is al aangetast." Toe maar. En alsof we dat zelf nog niet door hadden: "Dit zullen extra kosten met zich meebrengen".
En de nieuwe antraciet kleur dekt ook nog niet volledig.
En de nieuwe antraciet kleur dekt ook nog niet volledig.
vrijdag 6 april 2012
Good Friday Rituals
Veel mensen hebben een passend ritueel om op Goede Vrijdag op te voeren. Sommigen vasten deze dag. In katholieke kringen betekent dat overigens vaak slechts dat de biefstuk wordt vervagen door zalm. Anderen luisteren naar BWV 244 of naar Parsifal. Dat laatste is helaas in Nederland wat minder gangbaar. De echte fanatiekelingen laten zichzelf aan een houten kruis spijkeren. Ook wij hebben een ritueel.
Wij martelen het gazon elk jaar op deze dag. Met dit indrukwekkende folterapparaat kastijden we de grassprieten die zich na de barre winter aan de lentezon dachten te kunnen laven.
Zal dit gazon in 3 dagen verrijzen?
Ik wens iedereen plezierige paasdagen.
maandag 2 april 2012
Maintenance
De tijd dat ik zelf met een kwastje de ladder op ging, is al lang voorbij. Eerlijk gezegd heeft die tijd ook nooit bestaan. Dat laat ik liever aan de vakman over. Maar die pakt het deze keer wel erg rigoureus aan. Is dat nou nodig schildertje?
Het ziet er wel stoer uit, al dat metaal. Toch zal ik blij zijn als hij over een paar weken weer vertrokken is, met al zijn steigerpijpen. Zodat we weer rustig op het terras kunnen zitten.
En we weer onbelemmerd naar buiten kunnen kijken.
zondag 1 april 2012
Marcato Atlas 150
Sinds vrijdag hebben wij de beschikking over een pastamachine. Dankjewel M!
Om te oefenen werd deze portie tagliatelle gemaakt. Het ligt hier te drogen. Vanavond weten we hoe het smaakt. Maar wie twijfelt daar nog aan als het er zo uitziet?
En dan binnenkort experimenteren met meelsoorten en vullingen.
Om te oefenen werd deze portie tagliatelle gemaakt. Het ligt hier te drogen. Vanavond weten we hoe het smaakt. Maar wie twijfelt daar nog aan als het er zo uitziet?
En dan binnenkort experimenteren met meelsoorten en vullingen.
Abonneren op:
Posts (Atom)