zondag 24 juli 2016

Bjergby

Dit jaar gaat de zomervakantie naar Noorwegen. Gek genoeg ben ik daar nog nooit geweest. Maar dit jaar komt het er dus van. Je moet dan met de boot en die gaat morgenochtend om 10 uur. Dus het doel voor vandaag is om dicht bij de veerhaven te overnachten. We boekten een kamer in een bed and breakfast in Bjergby. Zo'n 800 kilometer vanaf Assen. Dus extreem vroeg vertrekken was niet nodig. Om 7 uur stond ik op om eieren voor op het brood te bakken. Ik bak eigenlijk nooit een ei bij het brood, maar ja als je wilt dat tradities tradities blijven, dan moet je er wat voor over hebben. 

Aan het einde van de middag kwamen we aan in Bjergby. Toen we in de buurt van het opgegeven adres kwamen zei Astrid nog "kijk eens wat een mooi gebouw". "Daar moeten we zijn", zei ik opgewekt. "Jaja, dat zal wel." En het zal zeker, wij slapen in de Faldbjerggaard, een prachtige B&B.

In Bjergby is er behalve een afhaalpizzeria weinig te eten te krijgen, dus we gingen naar het nabij gelegen Hjørring. Een leuk Deens plaatsje waar we met hulp van Tripadvisor bij Cafeen Det Bette Hotel terecht kwamen. Aan de buitenkant zie je het er niet vanaf, maar als het binnen vol met lokalen zit, dan is dat meestal een goed teken. Ook in dit geval. De avond wordt nu verder met wat bier op het balkon van de Faldbjerggaard doorgebracht. Morgen naar Noorwegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten