zondag 1 maart 2015

More Florence

Nog even wat plaatjes van ons bezoek aan Florence. Uiteindelijk maakte ik zo'n 600 foto's, dus deze impressie is verre van volledig.

Deze Basilica di Santa Maria Novella stond zo'n beetje naast ons hotel en was de eerste attractie die we bezochten. En achteraf waarschijnlijk ook de mooiste. Er hangt onder andere een beroemde fresco, La Trinita van Masaccio.

Maar het mooist vond ik toch wel Cappellone degli Spagnoli. Hier een foto van het plafond. De hele kapel is beschilderd met fraaie fresco's. Er staat ook een afbeelding van de Duomo op de muur. Dat is bijzonder, want die was nog helemaal niet gebouwd toen de fresco geschilderd werd.


  
Dit is de Santa Maria del Fiore bij nacht met daarnaast de Campanile. 

 
Overdag beklommen we deze toren en dat levert dan dit uitzicht over de stad op.

Voor een ander zicht op de stad liepen we langs de stadsmuur omhoog naar het Piazzale Michelangelo. Daar is een parkeerplaats waar iedereen heen komt om van het uitzicht te genieten. Wij vonden het wat druk en liepen nog wat verder tot deze San Miniato al Monte. Weinigen namen die moeite terwijl het een mooie kerk is. Bovendien kun je hem vanuit de stad zien liggen, dan wil je dat toch even van dichtbij bekijken.

En het uitzicht is er ook net even beter.


En tenslotte een foto van David van Michelangelo. Zelfs in februari moet je een uur wachten voor je de Galleria d'Accademia in mag. En dat doe je dan maar. In die tijd hoor je dan wel het repertoire van de plaatselijke accordeonist ongeveer 7 keer voorbij komen. Uiteindelijk waren we een stuk korter binnen dan dat we in de rij hadden gestaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten