zondag 19 januari 2014

Edible garden coming

Deze zandbak was voorheen een (poging tot) gazon. Ooit stond er een schommel op, maar die is al jaren weg. Nu doen eigenlijk alleen de pinksterbloemen het er goed. Tijd voor drastische maatregelen. Twee tuinmannen hebben het gras verwijderd, een band aangebracht en 8 kubieke meter tuingrond aangebracht.

 
Deze kers ga ik in een waaier kweken. Vandaar dat die takken zo uitgebogen zijn. Ik heb ervaring. In Brielle heb ik ooit een gehele garagemuur achter een kerswaaier laten verdwijnen. Bij de verhuizing naar Assen heb ik die helaas achter moeten laten.
Op de voorgrond nog wat knoflook en platte peterselie. 

De square foot gardening bak (waar het allemaal mee begon) heeft ook een plekje gekregen. Ook zie je een witte en rode aalbes die ik op stam heb gekweekt. De vijf stokjes links achter zijn frambozen.

En nu ligt het er dus zo bij. Achterin zijn 3 hortensia's geplant en links heb ik (tegen beter weten in) postelein en wortelen gezaaid onder een plastic deksel van een kweekbakje.

2 opmerkingen:

  1. Die platte peterselie is een hype. Smaakt hij heel anders dan de gewone peterselie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het schijnt wat sterker te smaken dan de krul versie. Maar ik denk dat het wel meevalt. En je komt niet zo snel in de verleiding om je eten met een een lullig toefje ervan te garneren.

      Verwijderen