zondag 25 maart 2012

Ouderdag

Gisteren was het ouderdag bij de Groningse studentenvereniging waarvan ik de echte naam liever niet noem. Ik houd het dus maar even op Albertus Perkamentus. Behalve dat het erg gezellig was, was het ook zeer leerzaam. Als ouders maakte we kennis met de Albertiaanse mores en tradities en de daarmee verbonden belevingswereld van de Albertiaan en Albertianesse. Indrukwekkend!

Deze meneer is Albertus himself. Het was streng verboden foto's te maken, toch is het me gelukt dit plaatje te schieten tijdens de openingsdienst in Zweinstein.



Vanwege het fotoverbod heb ik deze charmante Albertianesses onherkenbaar afgebeeld. Ze maken reclame voor de Vrienden van Albertus Perkamentus.  Elk jaar, tijdens de ouderdag, laat de voorzitter van deze stichting zich horen door middel van een wervende rede. De stichting stelt zich ten doel bij te dragen aan de culturele ontwikkeling van de Albertianen en Albertianesses. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat leden voor slechts 5 euro naar de musical Kruimeltje kunnen. Het bestuur komt hiervoor 4 keer per jaar bijeen, waarvoor sommige bestuursleden zelfs helemaal vanuit Heerenveen naar Groningen reizen. 

1 opmerking:

  1. Streng verboden om foto's te maken? Rara, onder welke zuil valt deze vereniging.

    BeantwoordenVerwijderen